Skriv ut dina bilder

Gränd i gamla stan - StockholmFörr brann mitt fotointresse likt en brasa vid första maj. Idag har detta intresse dock svalnat av, men som tur var så var brasan tillräckligt stor. Det tar väldigt lång tid innan en brasa slocknar helt. Det glöder fortfarande lite. Jag börjar nu också inse att förr tog jag väldigt många fler bilder än vad jag gör nu men nu gör jag mer utav dem. Eller jag. Måste nog rätta mig själv redan här, jag gör mer av dem i verkligheten och inte bara digitalt.

Visst är det häftigt?

Har du, som jag, hittat gamla fotoalbum i ditt hem med bilder på dig och dina syskon kanske? Har du dessutom lagt märke till att någon har kluddrat ner några minnesanteckningar bredvid bilderna och fyllts av en känsla du kanske minns. Visst är det väl häftigt? Att kunna se handstilen, fingra lite på den blanka bilden och manuellt bläddra till nästa sida i albumet.

Digitala album på nätet och sociala nätverk i all ära, det går mycket fort att visa upp för nästan hela världen vilken snygg/rolig/fin bild man tagit. Men att komplettera detta underbara fenomen med något fysiskt är inga fel. Det är, som jag försökte beskriva i inledningen, så mycket häftigare. – Ja visst, men det kostar ju pengar!? Tänker du då, och visst är det sant. Vill man ha det lite häftigare, vill man att det ska smaka lite mer så kostar det. Jag tänker dock tipsa om något, kanske lite ovanligare, men också betydligt billigare.

Sjukt dyrt, eller?

Många av er känner säkert redan till några av de stora “digitala fotolabben”. De som outtröttligt mejlar ut kampanj efter kampanj och vill att man ska beställa sina fotoutskrifter hos dem redan idag, annars kan det vara försent och man missar sin rabatt på 5%. Jag vill egentligen inte kritisera dem, man får fin kvalité och det kommer ofta efter bara några dagar på posten. Priset på utskrifterna när det gäller det “vanliga” formatet (10×15) är inget att diskutera men när du vill skriva ut lite större blir det snabbt näst intill hutlösa priser. Tavlor i olika varianter är något som verkligen är sjukt dyrt!

Tavlor är nog det jag, just nu, tycker är häftigast. Det var när kollade priser på lite olika fotolabb jag snabbt insåg att detta kan fixas mycket billigare och ännu mer “custom”. Nu till själva tipset:

Egna fototavlor fast billigare

Skiss tavlor vardagsrum

En egen skiss över tavlor till vardagsrummet

Tavlor, egna foton monterade på en plastskiva, kallade något i stil med “fototavla forex” kan köpas mycket billigare. På en av de stora sidorna kostar en sådan tavla (50×70) ca 650kr. Hos din lokala reklam/skylttillverkare borde du kunna få samma produkt för ca 500kr/kvm. Dessutom har du där möjlighet att välja exat hur stora tavlor du vill, om det nu i ditt vardagsrum passar bättre med 31x48cm.

Skriv ut mer bilder!

Även om du inte är ute efter stora fina tavlor, så tveka inte, det är värt några hundralappar att ha de där fina bilderna på papper.

Markus Ekegren

I make beautiful and responsive websites. I also make graphic design for print. Most of the time I spend on studying marketing, sales and project management.
Läs mer av Markus Ekegren | Prenumerera på kaffe - Kaffero.se 27 december, 2012

1 kommentarer till “Skriv ut dina bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *