Nu är det Jul igen

Nu är det snart jul igen och många av oss kommer sitta i stugorna och mysa med nära och kära.
Jag har precis avslutat en kurs i Projektledning. Inom projektledning är en viktig del rekrytering av kompetent och engagerad personal. Engagerad personal, alltså människor med motivation och drivkraft som stämmer överens med projektidén. Drivkrafter, på något sätt får det mig att tänka på julen. Julen är en högtid och tradition som fullständigt blomstrar av olika engagemang i olika välgörenhetssammanhang. Jag sitter i skrivande stund och vilar ögonen på tv-programmet Svenska Hjältar.

20121222-094550.jpgNågot som jag däremot tycker är mycket bättre är Musikhjälpen i P3. De lyckades inte bara samla in 23 miljoner för att barn i slummen ska få tillgång till rent vatten. De lyckades med detta tack vare att de på något sätt lyckas engagera så många andra. Nog för att Musikhjälpen pågår under en hel vecka i både radio och tv, men det är väldigt kul att se att så många människor motiveras och startar egna insamlingar.
Musikhjälpen når ut till människor med liknande drivkrafter till den grad att de får dem att ta egna initiativ.

Vad har du för drivkraft? Vad skulle få dig tillräckligt motiverad att ta eget initiativ?
Känner du, som jag, att det är lite enklare att bli motiverad i dessa juletider?

Markus Ekegren

I make beautiful and responsive websites. I also make graphic design for print. Most of the time I spend on studying marketing, sales and project management.
Läs mer av Markus Ekegren | Prenumerera på kaffe - Kaffero.se 22 december, 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *